Definitief ontharen

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen,ook wel elektrische epilatie genoemd, is een vorm van definitieve ontharing. Deze methode is met name geschikt voor de kleinere gebieden, zoals bijvoorbeeld de kin, bovenlip en buik. Ook voor mensen die niet met de Medcos IPl behandeld kunnen worden, is elektrische ontharing een goede oplossing.

  • Elektrische epilatie 15min: € 23,-
  • Elektrische epilatie 30min: € 39,50
  • Elektrische epilatie 45min: € 57,-
  • Elektrische epilatie 60min: € 76,-

Hoe werkt het?
De therapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden en geeft vervolgens enkele seconden stroom. Door de stroom ontstaat er warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd en vernietigd wordt. De storende haren worden een voor een behandeld. Er komen dunnere en zwakkere haren terug die opnieuw behandeld moeten worden. Uiteindelijk zullen alle haren verdwenen zijn. Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid maar niet geheel pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. Soms reageert de huid gevoelig op de behandeling: hij wordt rood en er komen pukkeltjes.

IPL

Als de haren dik en donker zijn, of als het behaarde oppervlak groot is en elektrische epilatie te tijdrovend wordt, zal de therapeut een behandeling met de Medcos IPl aanbevelen. Gepigmenteerde haren kunnen zowel met elektrische epilatie als met licht- of laserapparatuur behandeld worden. Grijze, witte, blonde en rode haren zijn lastiger te verwijderen met lichttherapie. Omdat de therapeut de behandeling niet haartje voor haartje aanpakt maar meerdere haren tegelijk, kunnen in korte tijd grote oppervlakten behandeld worden. Met de MedCos® IPL methode behoren scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes definitief tot het verleden! Hoe dit kan? Met IPL wordt via licht warmte opgewekt in de haarzakjes en haarstamcellen. Door deze warmte worden de haarzakjes en de haarstamcellen vernietigd, waarna ze nooit meer een haartje kunnen produceren Op elk deel van uw lichaam kan nu, met als resultaat een haarreductie van 80 tot 90%, ongewenste haargroei snel behandeld worden. Door de haargroeicycli zijn gemiddeld 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat waarbij tussen de behandelingen een periode ligt tussen de 6 en 12 weken

Waarom de MedCos IPL methode?
De effectiviteit en de veiligheid van de IPL behandelingen is door de jaren heen bewezen en wordt door wetenschappers en internationaal vooraanstaande huidklinieken erkend. Door het grote oppervlak van de behandelkop, het niet hoeven gebruiken van een gel en de korte flitsinterval kan met de MedCos® IPL in vergelijking met andere IPL en Laser methoden tot wel 75% sneller en comfortabeler behandeld worden. De behandelingen met de MedCos® IPL methode zijn door de uitmuntende koeling van het systeem nagenoeg pijnloos.

Speciale voorzorgsmaatregelen
Het zichtbaar hoogenergetisch gepulseerde licht van de MedCos® IPL is veilig waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Het is wel van belang om, gedurende de periode dat je een ontharingskuur ondergaat, niet te epileren of te harsen. Door te epileren of te harsen wordt namelijk de haar uit het haarzakje verwijderd, waardoor de warmte niet naar het haarzakje geleid kan worden en deze dus niet kan worden vernietigd. Het is raadzaam om gedurende een bepaalde periode vóór en ná een ontharingsbehandeling de betreffende locatie te beschermen tegen het zonlicht met bijvoorbeeld een sunblock. Door het zonlicht wordt namelijk de aanmaak van pigment geactiveerd. Het risico bestaat dan dat de huid door de toename van het pigment de licht-energie opneemt, waardoor de behandeling en het uiteindelijke resultaat minder effectief kan zijn.

Download hier onze prijslijst!